پلی پروپیلن PP یا پ پ تالکدار کامپاند ۵ الی ۵۰ درصد بی رنگ
پلی پروپیلن پر شده با مواد معدنی تالک از ۵ الی ۵۰ درصد مشکی درجه یک بر پایه هموپلیمر و کوپلیمر
کامپاند پ پ تالک، به عنوان ماده اولیه تولید بسیاری از محصولات پلیمری مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده فراوان از پلیپروپیلن باعث شده است که تلاش بسیار زیادی برای تقویت خواص فیزیکی و شیمیایی آن به عمل آید. مواد افزودنی متنوعی به پلی پروپیلن افزوده میشود تا ساختارهای آن تقویت شود. یکی از این مواد افزودنی تالک نام دارد که دارای خواص شیمیایی و فیزیکی بسیار خوبی است و میتواند اصلاحات ساختاری خوبی را در پلی پروپیلن به وجود بیاورد. قبل از خرید کامپاند پ پ با تالک، این مطلب را مطالعه کنید تا اطلاعات کافی در خصوص مشخصات و قیمت کامپاند پلی پروپیلن تالک به دست بیاورید.
مواد معدنی تالک چیست؟
تالک یک ماده معدنی است که از کنار هم قرار گرفتن برخی مواد اولیه نظیر هیدرات منیزیم و سیلیکات منیزیم به دست میآید. ترکریب شیمیایی این ماده معدنی به صورت Mg3Si4O10(OH)2 است. پودر تالک به عنوان یکی از کانیهای پرمصرف به شمار میرود که دلیل این مسئله نیز نرمی بسیار خاص آن است. تالک به رنگهای مختلفی از جمله سفید، سبز و قهوهای در دسترس است. این کانی دارای ظاهری نیمه شفاف است و وقتی به آن نگاه میشود، با جلایی زیبا به چشم میآید. افزودن این ماده به عنوان تقویتکننده خاصیت مواد پلاستیکی نخستین بار توسط آمریکاییها صورت گرفت و رفتهرفته در سراسر جهان فراگیر شد به گونهای که در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۶ درصد تالک مورد استفاده در آمریکا به عنوان افزودنی به پلیمرهایی نظیر پلی پروپیلن اضافه میشود.
تالک یک ماده معدنی بسیار نرم است که بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است که سختی آن چیزی در حدود یک موس است. از جمله ویژگیهای ظاهری تالک میتوان به این نکته اشاره کرده که دارای ساختاری صفحهای است. برخلاف بسیاری از مواد معدنی که جاذب آب هستند، تالک به خوبی میتواند آب را دفع کند. همچنین در برابر بسیاری از مواد شیمیایی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد و پایداری خود را حفظ مینماید.
مزایای استفاده از کامپاند پ پ با تالک
کامپاند PP پر شده با تالک دارای مشخصات بسیار خوبی است که موجب شده است قیمت کامپاند پ پ تالک نسبت برخی دیگر از کامپاندها کمی بالاتر باشد. در این قسمت لازم است تا به این مشخصات بپردازیم. بسیاری از فعالان صنایع پلاستیکی با افزودن تالک به پلی پروپیلن، دو خاصیت بسیار مهم مقاومت ضربهای (چغرمگی) و استحکام کششی (تنش تسلیم) آن را افزایش میدهند. برخی از مهمترین مزایای PP تالک دار عبارت است از:
- سطح مدول یانگ یا الاستیسیته پلی پروپیلن را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد. در مفهومی ساده و ابتدایی، مدول الاستیسیته به نسبت تنش (فشار) به کرنش (تغییر طول) گفته میشود.
- پ پ تقویت شده با تالک از نظر پایداری ابعادی دارای شرایط بسیار خوبی است.
- مقاومت حرارتی پلی پروپیلن پر شده با پودر تالک، بسیار مناسب است به گونهای که میتواند در دماهای بالا ساختار خود را به خوبی حفظ کند.
- کامپاند PP پر شده با تالک دارای مقاومت خزشی بالایی است.
- همان طور که گفته شد، تالک در برابر بسیاری از مواد شیمیایی از خود مقاومت نشان میدهد. به همین دلیل کامپاند پ پ با تالک نیز دارای خاصیت خوبی از این نظر است.
- افزودن تالک به پلی پروپیلن، یک مزیت بزرگ دیگر به دنبال دارد. معمولا در بسیاری از محصولات پلاستیکی مشکل جمع شدگی در اثر گذر زمان به وجود میآید که باعث میشود کارایی آن به مخاطره بیفتد. اما افزودن تالک به پلی پروپیلن موجب میشود تا از جمعشدگی آن تا حد بسیار زیادی جلوگیری شود.
- مجموعه خواص اشاره شده باعث میشود تا قیمت کامپاند پ پ تالک برای تولید محصولات پلاستیکی مختلف برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه باشد.
کاربرد کامپاند پ پ با تالک
مجموعه خواص اشاره شده موجب میشود تا خرید کامپاند پ پ تالک در بازار به طرز قابل توجهی بالا باشد. از جمله کاربردهای پ پ تقویت شده با تالک میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بسیاری از بخشهای داخلی خودروها از کامپاند PP پر شده با تالک تولید میشود؛ از جمله بخش داخلی دربها، داشبورد و … .
- برخی از لوازم خانگی نیز از کامپاند پ پ تالک تولید میشوند.
- در تولید لوازم الکترونیکی و ساختمانی نیز از این ماده بسیار استفاده میشود.
کاربرد پلی پروپیلن در تزریق پلاستیک
انواع گرید پلی پروپیلن
مواد پلی پروپیلن دو نوع هستند که بیشترین اختلاف آنها در زمینه استحکام، سختی، و مقاومت ضربههای آنها میباشد.
پلی پروپیلن هموپلیمر
این نوع PP از استحکام کششی و سختی بیشتری برخوردار بوده اما مقاومت ضربهای آن کم است. در واقع هموپلیمر شکننده و زمانی که دما کم باشد به خصوص دمای زیر صفر بیشتر خود را نمایان میکند.در نتیجه از این مواد نمیتوان برای ساخت قطعات مقاوم و قطعاتی که در معرض دمای پایین هستند، استفاده کرد. برای حل این محدودیت در هنگام پلیمریزاسیون، مونومر اتیلن را به پلی پروپیلن اضافه کرده و پلی پروپیلن کوپلیمر ساخته میشود.
پلی پروپیلن کوپلیمر
این نوع پلیمر پلی پروپیلن، مقاومت ضربهای نسبتا خوبی دارد. البته لازم به ذکر است که با افزایش مقاومت کوپلیمر، سختی آن کاهش مییابد. با اضافه نمودن اتیلن به پلی پروپیلن هنگام پلیمریزاسیون ، ساختار منظم PP تقریبا کاهش مییابد. این کاهش نظم سبب کم شدن مقدار تبلور (کریستالیزاسیون) PP خواهد شد و نهایتا موجب افزایش مقاومت کوپلیمر میشود.
پلی پروپیلن کوپلیمر به دو دسته دیگر تقسیم بندی میشود.
کوپلیمر بلاکوپلین
قسمتهای اتیلن در میان قسمت پروپیلن درامتداد زنجیره(رشته) پلیمری قرار گرفتهاند. در این نوع پلیمر اختلاف ضریب شکست نور در مناطق پروپلینی و مناطق اتیلینی موجب پخش نور و نهایتا کدرشدن پلیمر میشود. در نتیجه به راحتی میتوان آن را در بین انواع پلیمرهای دیگر تشخیص داد. پلیمر نهایی مقاومت ضربهای بیشتری داشته و در صنایعی که به استحکام بالا نیاز دارند، قابل استفاده است. مقدار اتیلن در این ماده ۵ تا ۱۵ درصد بیشتر است.
کوپلیمر رندوم
در کوپلیمر رندوم ، مونومرهای اتیلن کاملا نامرتب و جداگانه در امتداد زنجیره پلیمر قرار گرفتهاند. این عامل در ساختار پلیمر، سبب کوچک شدن ابعاد ذرات اتیلن میشود. در نتیجه این کوپلیمر شفاف است. همچنین برای ایجاد براقیت در این نوع کوپلیمر از عوامل هستهزا که باعث پخش یکدست و مرتب بلورهای پلی پروپلین و نهایتا کوچک و ریز شدن آنها میشود، استفاده میکنند. کوپلیمر رندوم از مقاومت ضربه ای کمتری برخوردار است.
علاوه بر این دو نوع پروپیلن، در صنعت پلاستیک سازی از پلی پروپیلنهای دیگر استفاده میشود که شامل موارد زیر میشود:
پلی پروپیلن کوپلیمر مقاوم به ضربه
اگر به پلی پروپیلن یا فاز کوپلیمر رندوم که شامل ۴۵ تا ۶۵ درصد اتیلن است، اضافه شود pp مقاوم به ضربه ساخته خواهد شد. این پلیمر بیشتر در ساخت لوازم خانگی، لوله، خودروسازی و… کاربرد دارد.
پلی پروپیلن انبساطی
یک پلیمر سلول بسته به شکل فوم بوده که از دانسیته بسیار کمی برخوردار است. وزن epp بسیار کم، خاصیت عایق حرارتی خوب و مقاومت به ضربه عالی داشته و در برابر آب و مواد شیمیایی نیز مقاوم است. این پلی پروپیلن در صنعت خودروسازی کاربرد دارد.
پلی پروپیلن با مقاومت مذاب بالا
در حالت عادی پروپیلن مقاومت مذاب کمتری دارد و در فرآیندهای شکل دهی نیاز به مقاومت مذاب بالا است، در نتیجه برای حل این مشکلات پلی پروپیلن را به ساختار شاخهای که شامل شاخه بلند است، تبدیل میکنند تا مقاومت مذاب آن بالا رفته و قابلیت توسعه در فاز مذاب را پیدا کند. این دسته از پلی پروپیلن گریدهای مختلفی با خاصیت مکانیکی متفاوت، پایداری حرارتی بالا و مقاومت شیمیایی عالی دارد. این ماده در بستهبندی، خودروسازی و صنایع ساختمانی کاربرد دارد
خواص پروپیلن از نظر مقاومت شیمیایی
- مقاومت در مقابل استرها، هیدروکربنهای آلیفاتیک، آلید و کتون
- مقاومت خوب در برابر باز و الکل و در مقابل انواع اسیدهای غلیظ و رقیق
- محدودیت مقاومت در مقابل آروماتیکها و هیدروکربنهای لوژنی و اکسیدکننده
هیچ دیدگا وجود ندارد